Skip to content

Nowoczesna architektura : Pocięty blok porowatości / Steven Holl Architects, autor: Hufton + Crow

4 tygodnie ago

170 words

Hufton + Crow Z wyczekiwanym wyczekiwaniem zakończono właśnie blok porowatości Stevena Holla w Chengdu w Chinach.
Tworząc gigantyczne publiczne place z mieszanką różnych funkcji, grupa pięciu wież ma być postrzegana jako bardziej publiczny obszar, pomimo jego imponującego wyglądu, o czym świadczy już strona.
Jego pocięta na słońce geometria wynika z wymaganych minimalnych ekspozycji na światło dzienne na otaczającą tkaninę miejską, przepisaną za pomocą kodu i obliczoną przez dokładną geometrię kątów słonecznych.
Duża przestrzeń publiczna otoczona blokiem jest ukształtowana w trzy doliny inspirowane wierszem Du Fu (713-770).
W niektórych porowatych otworach wstawiane są fragmenty różnych budynków.
Przywołaliśmy już obrazy tego projektu, ponieważ było to w toku, ale najnowsze zdjęcia z Hufton + Crow naprawdę uchwyciły to zachęcające miejsce publiczne w sercu tej metropolii jak nikt inny! Zobacz wszystkie najnowsze zdjęcia bloku porowatego Stevena Holla po przerwie.
+ 23.
Hufton + Crow.
[podobne: kabiny toaletowe, mycie posadzek betonowych, ogrodzenia betonowe ]

Powiązane tematy z artykułem: kabiny toaletowe mycie posadzek betonowych ogrodzenia betonowe