Skip to content

Architektura i nowoczesne budownictwo – Zwycięzca konkursu na Architekturę Kompleksów Sportowych Saint-Laurent

2 miesiące ago

276 words

Dzięki uprzejmości Saucier + Perrotte Architectes, Hughes Condon Marler Architects i SNC Lavalin Saucier + Perrotte Architectes i Hughes Condon Marler Architekci z zespołem SNC Lavalin wygrał konkurs architektoniczny na przyszły kompleks sportowy w Saint-Laurent, byłym mieście na wyspie Montreal w południowo-zachodniej Quebec, Kanada.
Zwycięska propozycja zespołu odróżnia się od innych jakością gestu architektonicznego, prostotą koncepcji, tworzeniem charakterystycznego dla miasta wizerunku marki i strategii dotarcia do celu, jej przylegania do powierzchni obiektów, skuteczności strategie zrównoważonego rozwoju i potencjał zmian.
Więcej zdjęć i opis projektu po przerwie.
Budynek, który będzie miał powierzchnię około 14.500 metrów kwadratowych, będzie zlokalizowany na osi miejskiej Boulevard Thimens i połączony z pawilonem Émile-Legault École Secondaire Saint-Laurent, częścią Scolaire Komisji Marguerite-Bourgeoys.
Mieści się między innymi na krytym boisku piłkarskim, 25-metrowym basenie i basenie rekreacyjnym, sali gimnastycznej, sali fitness i kilku innych pomieszczeniach, w tym sali wielofunkcyjnej.
Zgodnie z polityką Montréal w sprawie zrównoważonego rozwoju budynków komunalnych, gmina będzie wymagać, aby nowy obiekt uzyskał certyfikat LEED Gold (Przywództwo w zakresie projektowania energii i ochrony środowiska).
Dzięki uprzejmości Saucier + Perrotte Architectes, Hughes Condon Marler Architects i SNC Lavalin We wrześniu 2009 r.
Rządy Kanady i Quebecu, wraz z Ville de Montréal, ogłosiły przyznanie środków niezbędnych do budowy kompleksu sportowego pod budynkiem Building Canada Fundusz.
Program Québec.
Trójstronna inwestycja warta jest 35 milionów dolarów.
Dzięki uprzejmości Saucier + Perrotte Architectes, Hughes Condon Marler Architects i SNC Lavalin
[więcej w: wymiary drzwi wewnętrznych, nomi elbląg, wniosek o określenie warunków przyłączenia ]

Powiązane tematy z artykułem: nomi elbląg wniosek o określenie warunków przyłączenia wymiary drzwi wewnętrznych